top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Yanaka Ginza

A Yanaka Ginza Tokió legrégebbi, és a mai napig az egyik leginkább látogatott bevásárlóutcája, ahol még ma is az óváros hangulata uralkodik. A mindössze 200 méter hosszú sétálóutca elsősorban a helyiek által látogatott, de nagyon kellemes turistaprogram is, ezért mindenképp érdemes meglátogatni, ha arra járunk.


A bevásárlóutcában kb. 60 üzlet kapott helyet, de megtalálható itt minden, amire csak szükség lehet: élelmiszerbolt, ruhabolt, hentes, fodrász. Az árak pedig igazán vásárlóbarátak, így nem csoda, hogy a helyiek körében is kifejezetten népszerű. A Yanaka Ginza-nak külön street food részlege van, ami az egész világon híres, ezért vétek lenne kihagyni.


A bevásárlóutca közelében számos további látványosság is található. Már maga a Yanaka Ginza-hoz vezető lépcső ilyen. A Yanaka Ginza – azaz a „naplemente lépései” nevet – viselő lépcsősor csupán 36 lépcsőfokból áll és 4,4 magasan található. Aminek hírnevét köszönheti az az, hogy rendkívül alacsony dőlésszögű, aminek köszönhetően elképesztő látványt nyújt innen a naplemente. Nem véletlen tehát a megnevezés.


Ugyancsak érdemes kitérőt tenni a város legnagyobb temetőjéhez, a Yanaka-hoz, amely szintén a bevásárlóutca szomszédságában található. A temetőhöz vezető utat ugyanis cseresznyefák szegélyezik, amely tavasszal lélegzetelállítóan gyönyörű.13 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page