top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Unagi

Az unagi kifejezést bizonyára hallottad már, de lehet, hogy nem tudod, mit is jelent. Maga a szó édesvízi angolnát jelent japánul, amely az egyik legkedveltebb halfajta a szigetországban. Nem csoda, hiszen édeskés íze és omlós húsa olyan élményt jelent, ami nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes.


Az éttermekben az unagival általában kétféle módon találkozhatsz: unagi kabayaki vagy unagi nigiri formájában. Előbbi a grillezett angolna, amelyhez először kifilézik a halat, majd nyárson készre sütik. Annak érdekében, hogy kiemeljék az angolna jellegzetes ízét, szójaszósszal kenik be a húst grillezés előtt, aminek köszönhetően igazán ínycsiklandozó lesz.


Az unagi nigiri kiváló választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a szusit, de tartanak a nyers haltól. Az unagi nigirihez ugyanis az angolnát megfőzik vagy enyhén megsütik, és úgy készítik el belőle az ízletes falatokat. Általában szójaszósszal és wasabival kínálják, de gyakran fogyasztják pácolt gyömbérrel.



14 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page