top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Tücskök és bogarak az étlapon?

“Tücsköt bogarat összehord!” - tartja a mondás itthon azokra, akik sokat beszélnek, de az hogy konyhai alapanyagként emlegessük ezt a két dolgot, álmunkban sem jutna eszünkbe. Thaioknak viszont igen! Náluk nem kell meglepődni, ha az étlapon találkozunk: tücsökkel, bogárral és egyéb ínycsiklandó különlegességekkel. Fura?

Csak elsőre, de mindenképp érdemes kipróbálni! Általában frissen sütve, ropogós és bőségesen ízesített formában találkozunk ezekkel az ételekkel, amik néhány izgalmas falatot jelenthetnek. Kipróbálhatjuk a lárvákat, a kisebb és nagyobb bogarakat...

Ha Thaiföldön járva helyi piacokat látogatunk, akkor biztosan belebotlunk majd olyan standba, ahol tücsköt és bogarakat árulnak fogyasztásra.


Mikkel találkozhatunk pontosan?

A sült rovarok nem véletlen váltak közkedveltté a thai kultúrában, hiszen könnyen elérhetőek, sok van belőlük ls finomak is.

Előszeretettel esznek tücsköt, selyemhernyót, bambuszférget, szöcskét és még hangyát is, esténként sok sült rovaros kocsival találkozhatunk, amikből változatos fűszerezéssel vásárolhatjuk meg rovar-vacsoránkat. A roppanós textúrájú ételek - afféle chipsszerű állaggal - általban a szöcskékből és tücskökből készülnek, míg a selyemhernyó inkább puha és omlós, amikor elfogyasztjuk.7 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page