top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Tokyo Skytree

A Tokyo Skytree a maga 634 méterével Japán legmagasabb mesterséges alkotása, és a világ legmagasabb szabadon álló tornya, egyben a világ második legmagasabb épülete. Azt tehát láthatjuk, hogy legekből nincs hiány, ami nem is csoda, hiszen az adótorony egyik nem titkolt célja az volt, hogy vonzza a külföldieket.


A tornyot 2008 és 2011 között építették, azonban csak 2012. májusában adták át a nagyközönség számára. Bár több, mint 600 méter magas, a látogatók számára 350, illetve 450 méterig látogatható. Fontos megjegyezni, hogy a két szintért külön kell fizetni, így nem kifejezetten pénztárcabarát látványosság, bár a kilátás kárpótol bennünket ezért.


A Tokyo Skytree azon túl, hogy turista csalogató, természetesen gyakorlati funkcióval is bír. Miután Japánban is megszaporodtak a magasabbnál magasabb felhőkarcolók, a Tokiói torony 333 méteres magasságával már kevésnek bizonyult a digitális földi adások sugárzására. Ezért 2008-ban arra az elhatározásra jutottak, hogy szükséges egy magasabb adótorony. Ez lett a Tokyo Skytree, amelynek megvalósításában hat rádió- és televízióadó vett részt.6 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page