top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Hogyan készítsük el a tökéletes Pad Thai-t otthon?

Az egyik legnépszerűbb ázsiai étel a Pad Thai, aminek az elkészítése még otthon sem olyan bonyolult, viszont az egész család kedvenc tésztájává válhat már az első kóstolás után. A jó hír, hogy nem kell hozzá sok különleges alapanyagot beszereznünk!

A hozzávalók

A szószhoz szükség lesz nádcukorra, halszószra és tamarind szószra vagy pazstára és egy kis vízre. A tésztához pedig olajra, csirkemellfilére, tofura, sárgarépára, újhagymára, fokhagymára, tojásra, rizstésztára, korianderre, babcsírára, sótlan pörkölt mogyoróra, citromra vagy limera és ízlés szerint chilire. Ezekből sok beszerezhető a szupermarketekben, egyedül a tamarind szósz vagy paszta felkutatása lehet nehezebb, de ázsiai tematikájú üzletekben az is megvásárolható – szerencsére egy üvegnyi sok főzéshez elegendő.

Az elkészítés

A szószt igen egyszerű “összeütni”, hiszen a felsorolt hozzávalókból a megfelelő mennyiségeket össze kell keverni, érdemes ezzel kezdeni, majd félretenni. Ezután jöhet a tészta elkészítése, mivel rizstészátról van szó, ezért a csomagolás utasításait követve ez is könnyedén elkészíthető, amint kifőztük, tegyük hideg vízbe. Ezután következhet az étel összeállítása, hevítsünk olajat egy wokban vagy egy méretesebb serpenyőben és pirítsuk meg benne a az apróbb darabokra vágott csirkét, amint kicsit megpirult, adjuk hozzá a tofut is. Ha a tofu is kapott egy kis színt, akkor következhetnek a vékony szelet sárgarépák és az újhagyma, végül pedig a fokhagyma és a chili.

A keveréket húzzuk ki a wok egyik szélébe és üssük a serpenyőbe a tojást is, hagyjuk kicsit sülni, majd gyors mozdulatokkal keverjük össze a wokban lévő összetevőkkel. A tésztát szűrjük le, majd mehet az is wokba, és a félretett szósz is jöhet már ilyenkor, alaposan forgassunk össze minden a serpenyőben lévő alapanyagot.

Az étel el is készült, friss korianderrel, babcsírával és aprított mogyoróval lehet tálalni, illetve adható mellé citrom vagy lime, aminek a levével mindenki tudja még ízesíteni a tésztát fogyasztás előtt. Mire figyeljünk oda? – tippek, trükkök A Pad Thai elkészíthető szinte bármilyen hússal vagy zöldséggel, akár tengeri herkentyűkkel is, bátran kísérletezzünk! Sőt, vega vagy vegán verzió is könnyedén főzhető, ilyenkor a halszószt lecserélhetjük szójaszószra és a tojást teljesen el is hagyhatjuk az ételből. A tészta összeragadását pedig úgy előzhetjük meg, hogy kifőzés után hideg vízbe áztatjuk, illetve jó minőséget vásárolunk belőle. Arra is érdemes figyelni, hogy a serpenyő méretének megfelelő mennyiséget tervezzünk be egy pirításra, különben elcsúsznak az arányok, és nem lesz tökéletes az eredmény. Jó étvágyat hozzá!
5 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page