top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

A tigrisrák

A tigrisrák – vagy más néven tigrisgarnéla – a garnélák közé tartozó rákfajta, amely akár 20 centiméterre is megnőhet, így a legnagyobb garnélafajták egyike. A tigrisrák Dél-Kínában őshonos, és a melegebb, 20-27 fokos vizeket kedveli. Bár a tigrisrákot az esetek többségében tenyésztik, azért jelentős mennyiséget fognak ki vonóhálók segítségével is. Nevét a testét borító páncéljáról kapta, mely éppoly csíkos, mint a tigris bundája Az egyik legismertebb és legkedveltebb rákfajta, melyet grillezve, és salátában egyaránt fogyasztanak.


Népszerűségét annak köszönheti, hogy íze lágyabb, nem annyira markáns, mint más garnéláknak, ezért rendkívül változatosan elkészíthető. Színe nyersen kékes, esetleg szürke, főzéskor azonban héja pirosra, míg húsa fehérre változik. Páncélja vastag, amely kifejezetten jól tartja a hőt, emiatt gyorsabban elkészül, mint más rákfajták. Erre figyeljünk a készítésekor, nehogy véletlenül túlfőzzük, mert akkor a húsa keménnyé, szinte ehetetlenné válik.


Kiváló előétel grillezve, vagy rákkoktélként is, de nagyon jól működik tésztákkal is. Éttermünk kínálatában is megtalálod a sashimi felhozatal között, melyet eredeti, autentikus recept alapján készítünk. Térj be hozzánk, és kóstold meg bátran!348 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page