top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Tempozan óriáskerék

Japánban megszámlálhatatlanul sok látnivaló van, odaérve nem is tudja az ember, hogy melyiket keresse fel elsőként, éppen ezért időről időre mi magunk is igyekszünk eligazodni a látványosságok között. Ma is egy olyan különlegességet hoztunk, amelyet vétek lenne kihagyni, ha Japánban, egész pontosan Oszakában jártok. A Tempozan óriáskerék ugyanis Oszaka egyik legkeresettebb turisztikai célpontja, nem véletlenül.


A Tempozan óriáskerék jelenleg Japán harmadik legnagyobb óriáskereke, azonban átadásakor, 1997-ben még a legnagyobbnak számított. Azóta beelőzték ketten is, köztük a Daikanransa óriáskerék, bár a Tempozannak azóta sem kell szégyenkeznie a maga 112,5 méteres magasságával és 100 méteres átmérőjével. Már önmagában ez is garantálja a lenyűgöző látványt, de az üzemeltetők biztosra mentek, ezért az óriáskereket az Oszaka-öböl partján helyezték el, így nem csupán az öblöt, de a nem messze található Ikoma hegységet, Akasi Kaikjo hidat és az Universal Studiót is megcsodálhatjuk. Ezt fokozza még az is, hogy az óriáskerék 60 kabinjából - amelyek akár 8 ember befogadására is alkalmasak néhánynak még az alja is átlátszó.


Ha ez nem lenne elég, az óriáskerék különleges fényjátékra is képes annak a 16 millió LED égőnek köszönhetően, amelyet ráerősítettek. Ezt kihasználva nem csupán fényjátékkal szórakoztatnak minket, hanem hasznos információkat (például az aktuális időjárás) és reklámokat is kivetítenek az óriáskerékre, amely így bármely napszakban érdekes és izgalmas látványosságnak számít.


2 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page