top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Tamagoyaki

A tamagoyaki – azaz a japán omlett – az egyik legnépszerűbb reggeli fogás egész Japánban, de előszeretettel teszik bento boxok-ba, és szusiba is. A tamagoyaki titka az arányokban van, hiszen egyszerre sós és édes, nem csoda, ha mindenki imádja.


A japán omlett ugyan egyszerűnek tűnik, de elkészítése igényel némi gyakorlást. Elkészítéséhez fel kell verni a tojásokat, majd ízesíteni cukorral, szójaszósszal és sóval. Ezután forrósítsunk fel egy serpenyőt, és kenjük ki olajjal. Ezután a felvert tojásból öntsünk bele a serpenyőbe annyit, hogy egy vékony rétegben ellepje az egészet. Mielőtt teljesen megsülne, tekerjük fel, és olajozzuk be újra a serpenyőt. Ezután ismét tojás, feltekerés, olajozás mindaddig, amíg az alapanyag el nem fogy.


A folyamat végére egy szinte farönkhöz hasonlító sült omlettet kapunk. Vegyük ki a serpenyőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk. Az alaprecept mellett nyugodtan kísérletezzünk, mert a tamagoyaki-ban pont az a jó, hogy szinte bárhogyan ízesíthetjük. Tehetünk bele sajtot, zöldségeket, de akár húst is. Te hogy szereted a legjobban?25 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page