top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Találkozás két híres thai séffel

Gaggan Anand A világ 7. legjobb éttermének és Ázsia legjobb éttermének séfje is volt – Thaiföldön, Bangkokban – szemlélete progresszív, a thai főváros utcáin pedig bőven van lehetősége kiélni gasztronómiai szenvedélyét. Alapanyagait legtöbbször az Or Tor Kor piacon szerzi be, amit amolyan luxuspiacként is emlegetnek, ide jár a tehetősebb réteg vásárolni. Saját éttermét 2019-ben nyitotta meg Bangkokban Gaggan Anand néven, amivel 2021-ben már a megtisztelő 5. helyet érte az Ázsia legjobb éttermeit rangsoroló listán.


Jet Tila Los Angeles-i lakhelyű, de thaiföldi kínai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, szenvedélye a thai gasztronómia. Mai napig a kaliforniai Pakpao Thai étterem séfje, a Los Angeles-i Thai Királyi Főkonzulátustól megkapta a megtisztelő Thaiföld kulináris nagykövete címet.

Szereti a kihívásokat, több thai ételekkel kapcsolatos rekord is a nevéhez fűződik, például a világ legnagyobb tengeri pörköltjének és a világ legnagyobb gyümölcssalátájának az elkészítése is. A thai konyha iránti szenvedélyét igyekszik továbbadni, étteremfejlesztőként közremüködött a Pei Wei Asian Kitchen étteremláncban is.
1 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page