top of page
Keresés
  • Krisztina Váradi

Sushi maki

A sushi talán a legismertebb Japán étel, melyért rajonganak világszerte. Emberek milliói fogyasztják nap mint nap szívesen a főtt ecetest rizst feltekerve hallal, uborkával vagy épp avokádóval. A sushinak azonban több változata is van, ezek közül minden bizonnyal a legismertebb a maki sushi.


A maki sushi az, ami egyből beugrik mindenkinek, amikor a sushira gondol. A maki sushi az, ami úgy készül, hogy kiterített bambuszrolóra norit, azaz szárított algalapot helyezünk, amire rizst halmozunk, közepére halat és zöldségeket teszünk, majd feltekerjük. Falatnyi méretűre vágjuk, és szójaszósszal tálaljuk.


Azonban a makinak is vannak egyéb változatai is. Ilyen a futo maki, amikor egy egész norilapot töltünk meg mindenféle finomsággal, vagy a big maki, ami kifordított tekercs néven is ismert. Utóbbi esetében nem az algalap, hanem a rizs kerül kívülre, amit legtöbbször szezámmagban megforgatunk.


A sushi másik ismert fajtája a nigiri, aminek az a különlegessége, hogy elkészítéséhez nem használunk algalapot. A rizst kézzel formázzuk falatnyi méretűre, téglalap alakúra, és erre helyezzük a halat.


Kínálatunkban megtaláljátok a sushik széles választékát, kóstoljátok meg, ha még nem tettétek!38 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page