Krisztina Váradi
Sült bogár, féreg, szöcske és skorpió – igazán különleges thai ételek
Sült skorpió Kezdjük a sort a legegzotikusabb étellel: a skorpióval, ezt egy botra feltűzve sütik meg és így is kínálják az utcai árusok, ha van merszünk megkóstolni, akkor egy ropogós, ízletes élményben lesz részünk. Jó tudni, hogy igazán egészséges ételről van szó, hiszen tápanyagban gazdag és 50%-os a fehérjetartalma.
Bambuszféreg Szintén egészséges snack étel, ami 30% fehérjét tartalmaz, ezért hihetlenül tápláló. Általában olajban sütik ki, ugyanolyan hagyományos része a thai étkezési kultúrának, mint számunkra egy tál saláta elfogyasztása. Íze sokak szerint hasonló a pattogatott kukoricáéhoz, egy-egy féreg nagyjából 2-3 centi hosszú, így egyben fogyasztható. Szöcske
Talán erről hallottunk már a legtöbbet a thai konyha rovarfogyasztása kapcsán, ízletes ropogtatnivalóként tartják számon. Elterjedt thai étel, sokan fogyasztják a magas fehérjetartalma, de kis kalóriaértéke miatt. Takatannak is nevezik a sült szöcskéket – széles körben megtalálható étel az utcai árusoknál.
