top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Soto ayam

Ha valami igazán ízletesre, ugyanakkor tartalmasra, mégis gyorsan elkészíthető ételre vágysz, akkor a soto ayam az egyik legjobb választás. A soto ayam Indonézia legkedveltebb fogásai között van, és nem véletlenül. Ez az ízekben gazdag csirkehúsleves az év bármely napján jól esik és magával ragad egy kis utazásra az ízek világába.


A soto ayam egy igazi, klasszikus csirkeleves Indonéziából, melyre már a neve is utal: a soto ugyanis azt jelenti, leves, míg az ayam pedig azt, hogy csirke. Hagyományosan cérnametélt, és apróra vágott csirkehús van benne, és a legtöbbször tojással kínálják. Ezen kívül a levest babcsíra, káposzta, sült medvehagyma, koriander és kínai zeller teszi teljessé. Ezen összetevőknek köszönhetően lesz egészen ínycsiklandozóan aromás és zamatos. A soto ayam alapvetően nem fűszeres étel, azonban Indonéziában nagyon sokan ízesítik chili pasztával, aminek köszönhetően még inkább intenzív és ellenállhatatlan lesz.


A soto ayam ugyan otthon is könnyedén elkészíthető, mégis az egyik legnépszerűbb street food Indonéziában. Szinte minden utcasarkon találhatsz egy olyan árust, aki a finom levest készíti és kínálja. Az igazi, autentikus recept alapján készült soto ayamot házi fűszerkeverékkel ízesítik. A titka is ebben rejlik, hiszen emiatt lesz olyan „otthon” íze, amit képtelenség elfelejteni.120 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page