top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Roppongi Hills - Mori TowerRoppongi Hills Tokió belvárosában fekszik, és annak idején azzal a céllal alakították ki ezt a városrészt, hogy a főváros központja legyen. Itt található tehát a város szívében a Mori Tower, amely a maga 238 méterével, és 12 emeletével a város 6. legmagasabb épülete. Ennek ellenére – mivel dombra épült, és Tokió kellős közepén található – a kilátás talán innen a legszebb az egész városban, így mindenképp érdemes ellátogatni ide.


A Mori Tower igen különleges abból a szempontból is, hogy irodaház, bevásárló központ, valamint oktatási és kulturális központ is egyben. Első hat emeletén irodák, éttermek és üzlethelyiségek találhatók, amelyeket a legkülönfélébb cégek bérelnek. Második hat emeletén található többek között a Mori Art múzeum, amely a kortárs művészetet mutatja be könnyen fogyasztható formában. Ugyancsak itt kapott helyet a Roppongi Academy Hills, amely magában foglal egy iskolát, egy könyvtárat és egy konferenciatermet is.


A Mori Tower turisztikai szempontból azonban két kilátó terme miatt igazán izgalmas. A Tokyo City View zárt kilátó, a Sky Deck viszont nyitott és helikopter leszállópályaként is funkcionál. Ez utóbbi időjárásfüggő, hogy mikor látogatható, előbbi az év 365 napján várja a látogatókat. Érdemes is élni a lehetőséggel, hiszen a Mori Tower kilátóiból Tokió egésze belátható, aminek köszönhetően egészen elképesztő panoráma fogad minket.8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page