top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Hogyan készítsünk el egy egyszerű Pad See Ew-t otthon?

A Pad See Ew egy egyszerű, de annál finomabb thai étel: kevert, sült szójaszósszal készült tészta. Rendkívül népszerű Thaiföldön street foodként. Jellegzetessége a lapos, széles rizstészta, amit az ázsiai boltokban biztosan, de ma már néhány szupermarketben is beszerezhetünk. Gyorsan elkészíthető, egészséges, tápláló, de kalóriaszegény ételről van szó, bátran kísérletezzünk ezzel otthon!

A hozzávalók

Tipp: A Pad See Ew készítésekor ki kell kevernünk a megfelelő szószt, és karamellizálnunk kell a tésztát. Utóbbinak a trükkje, hogy ne legyen túl sok tészta a wokban vagy a serpenyőben, mert úgy fog valóban szép karamellizált ízt kapni. 1. A szósz összetevői

Ízében édes-savanyú szósz, amihez az alábbi összetevők harmonikus keverékére lesz szükség: sötét szójaszósz, közönséges szójaszósz, osztrigaszósz, ecet és cukor/pálmacukor. A sötét szójaszósz festi meg a tésztaételt a jellegzetes sötétbarna színűre és a könnyű, közönséges szójaszószosszal együtt gondoskodik az étel sósságáról. Az osztrigaszósz talán a legkarakteresebb összetevő, olyan intenzív az íze, mintha több különböző szószt kevertünk volna össze egy üvegben. Az ecet és a cukor gondoskodik a édes-savanyú ízharmónia megteremtéséről, ne feledjük, hogy a savanyú bármilyen formája a délkelet-ázsiai konyha elengedhetetlen ízkaraktere. 2. A Pad See Ew további összetevői Hagyományosan Sen Yai-ból készítik, ez egy széles és vékony rizstészta, thai élelmiszerboltban könnyedén beszerezhető. De helyettesíthetjük bármilyen széles és lapos rizstésztával is a receptben.

A következő összetevő a Gai Lan, azaz a kínai brokkoli, ez merőben eltérő zöldség, mint a felénk megszokott brokkoli, jellemzően vastag, lapos, fényes kékeszöld levelei vannak, vastag szára és kissé hasonló virágai, mint a brokkolinak, csak sokkal kisebb méretben. Ha nem jutunk hozzá, akkor könnyen helyettesíthető akár más ázsiai zöldekkel vagy spenót és brokkoli kombinációjával. A fokhagyma se maradjon ki! A legutolsó két összetevő az ételben szereplő fehérjék: a csirke és a tojás – ez a legnépszerűbb verzió, de más húsfélével is elkészíthető, például hallal, tenger gyümölcseivel, disznó- vagy marhahússal.

Az elkészítés Két lépcsőben történik az otthoni elkészítés, először pároljuk meg a csirkét és a zöldségeket, majd ezt vegyük ki a wokból. A forró serpenyőbe tegyük a tésztát és a kikevert szószt, majd karamellizáljuk kb. 15-20 másodpercig, végül tegyük vissza a csirkét és a zöldségeket és üssük rá a tojást. Jó étvágyat!1 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page