top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Oszakai várkastély

Az Oszakai várkastély Japán egyik leghíresebb látványossága. A kastélyt 1583-ban építette Toyotomi Hideyoshi azzal céllal, hogy a szigetország központjává váljon. Az elképzelés nem volt légből kapott, hiszen az 58 méteres kastély 13 másik épülettel együtt egy 15 hektáros területen található, amely már önmagában igen impozáns.


A kastélyt az évszázadok során többször átépítették, hol azért, mert a háborúk miatt megsérült, hol azért, mert villám csapott bele, hol pedig pusztán azért, mert gazdát cserélt. A korabeli feljegyzések alapján a várkastély eredetileg fekete volt arany díszítéssel, majd utána hófehér mindaddig, míg el nem érte a most is ismert megjelenését. Leghangsúlyosabb díszítőeleme a nyolc aranytigris társaságában található tigrisfejű, pontytestű tetődísz.


Mind a kastély, mind a kert látogatható napjainkban is. A kert lenyűgöző, különösen cseresznyevirágzás idején. A kastélykertben 600 sakura található, ami csodálatos látványt nyújt, amikor virágba borul. A várkastély nyolc emeletén pedig múzeumot rendeztek be, amely az Oszakai kastély történetén keresztül mutatja be Japán történelmét is. A múzeum különlegessége, hogy párszáz jenért mi magunk is beöltözhetünk korhű ruhákba és fotózkodhatunk is így.59 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page