top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Ne panaszkodj Thaiföldön

Bár az életfeltételek sokszor elkeserítőek például Bangkok városszéli negyedeiben, még az ottélő emberektől sem fogunk egy panaszszót sem hallani, amikor arra járunk nyugati turistaként. Nem véletlen, hogy Thaiföldet a mosoly országaként is szokás emlegetni, a buddhizmus hazájában inkább a pozitív életszemlélet a jellemző, ami – szerencsére – hamar átragad az odalátogatókra is.

A thai emberek nem beszélnek gondjaikról egymás között sem, csak abban az esetben történik ilyen, ha segítséget szeretnének kérni valamilyen probléma megoldásában. Nagy szerepe lehet ebben a buddhizmusnak, ennek segítségével elfogadják a jelen állapotát, amilyük van és ahogyan éppen élnek, van bennük azonban tettre készség, de energiáiakat a változásra összpontosítják, nem a panaszkodásra – ez igazán példaértékű.

A thai emberek pozitív szemlélet vendégszeretetükben is tetten érhetjük, a helyiek nagyon kedvesek, mosolygósak, nyitottak a turisták felé. Ha bárkit megszólítunk, akkor szívesen válaszol, segít útba igazítani.6 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page