top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Nasi goreng

A nasi goreng Ázsia-szerte népszerű, és gyakorlatilag bárhol lehet kapni, ennek ellenére valójában egy indonéziai ételről van szó. A nasi goreng, azaz a sült rizs nagyon könnyen elkészíthető, és érdemes is vele megpróbálkozni, mert igazán ízletes. A chili, a koriander, a gyömbér és a szójaszósz együttes hatásának köszönhetően füstös aromájával és karamellizált, mégis sós ízvilágával magával ragad téged is.


Túlzás nélkül állítgatjuk, hogy a nasi gorengnek legalább 100 változata ismert, de talán még annál is több, hiszen ahány ház, annyi nasi goreng recept. A rizsben természetesen mind megegyezik – amelyből azt mondják, hogy az egy nappal korábban kifőzött a legjobb -, valamint abban, hogy a tálaláskor a tetejéről nem maradhat el a tükörtojás.


Az össze többi változó. Az indonézek körében híresen sok a vega, így a nasi gorenget általában rengeteg zöldséggel, és tofuval készítik. De akkor sem kell kétségbe esned, ha megrögzött húsfogyasztó vagy, ugyanis a nasi gorang készülhet csirkehússal, tenger gyümölcseivel, marhahússal, ritkán még disznóhússal is.73 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page