top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Nakano Broadway

A Nakano Broadway a manga és anime imádók paradicsoma, hiszen a négyemeletes bevásárlóközpontban kizárólag olyan termékeket vásárolhatunk, amely valahogyan kapcsolódik a műfajhoz. Maga az épület az 1966-ban átadott Sun Mall bevásárló komplexum része. A Sun Mall-t a második világháború után építette Japán azért, hogy megmutassa a világnak, nem tört össze, és újult erővel megy tovább a gazdasági fejlődés útján.


A Sun Mall a maga 300 üzletével a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja. Található itt élelmiszerbolt, kávézó, étterem, ékszerüzlet, játékbolt, gyógyszertár, könyvesbolt, ruházati bolt, elektronikai cikkeket árúsító üzlet, egyszóval egy helyen megtalálható minden. Ennek a hatalmas komplexumnak a része a Nakano Broadway is.


A Nakano Broadway a maga négy emeletével és több tucat boltjával a manga és anime fellegvára. A legelső ilyen bolt a Mandarake volt 1987-ben, amely azóta üzletlánccá nőtte ki magát. Csak a Nakano Broadwayen belül több, mint 20 üzlettel van jelen.


Megtalálható itt minden, amire csak egy mangaimádó vágyhat: ruhák, figurák, képregények, bögrék, és minden más. A Nakano Broadway nagy előnye – amellett, hogy egy helyen fellelhető tényleg minden – az ára. Az áruk nagyobb része ugyanis használt, emiatt lényegesen olcsóbb. Minőségéből azonban ez mit sem von le, hiszen a japánok híresen kínosan ügyelnek a dolgaikra, így annak ellenére, hogy a termékek másodkézből valók, olyanok, mintha újak lennének.106 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page