top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Mit találunk a thai piacon?

Nem igazi a thaiföldi élmény, ha legalább egy autentikus piacot nem látogatunk meg, hiszen az extrém kínálat mellett előfordulhat, hogy egy vonat robog át a piac közepén, ha ezt meg szeretnénk nézni élőben, akkor a maeklongi piacon a helyünk.

Különleges látványosságnak számítanak az úszópiacok is, amikből bár egyre kevesebb van, azért meglátogathatunk néhányat. Ezek a piacok valójában vízen úszó lapos csónakokból állnak, ezekről kínálják az áruikat a kofák. A csónakokon többféle halat fedezhetünk fel, de a papaya, a mangó, a kókuszdió, a banán, a guava és a helyi édességek is népszerű portékának számítanak. Hajnalban a legbőségesebb a kínálat, így érdemes korán kelni!

A szabadtéri piacok kínálatában találhatunk gyümölcsöket, zöldségeket, sokféle frissen fogott tengeri különlegességet, a jellegzetes fűszereket és megkóstolhatjuk a helyi ételeket is. Ilyenek például a rántott tücsök vagy a hangyatojás, esetleg a sültkagylós palacsinta vagy Malang tod, ami sült rovarokból áll és szójaszósszal kínálják – ezek mind ránk várnak!4 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page