top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Mi az a Phad Med Ma Muang?

Ez a kifejezés egy különleges thai kesudiós csirkét takar, amivel most közelebbről is megismerkedhetünk. Nagy előnye, hogy egyszerűen megfőzhető és rendkívül ízletes. Párolt rizzsel tálalva, akár 25 perc alatt elkészíthető étel, amelyet az egész család élvezni fog.

Az összetevők Mindössze néhány összetevőt tartalmaz: a szárított chilit, a hagymát, a zöldhagymát és kesudiót, amelyek csodálatos ízt varázsolnak a tányérra. Az étel pikánsságát mi magunk szabályozhatjuk a chili adagolásával, erre használható friss, de szárított chili is. Az ételt jól kiegészíthetjük még káposztával, sárgarépával, paprikával vagy bébikukoricával, sőt, a vegán verziója is könnyedén elkészíthető, ha a csirkét tofuval helyettesítjük. Az elkészítése Elsőként a chilit, majd a kesudiót kell egy percig olajon pirítani. Majd következhet a hagyma pirítása, amikor az üvegessé, átlátszóvá kezd válni, akkor tegyük bele a fokhagymát és a káposztát - vagy a kedvünkre való fent felsorolt zöldség(ek)et - majd keverjük jól össze, ezután adjuk hozzá a csirkét is. Következhet a korábban megpirított chili, az osztriga-, szója- és fekete szójaszósz, ezután folyamatos keveréssel addig kell várnunk, amíg a csirke el nem készül. Utolsó lépésben kerül bele a kesudió és a zöldhagyma, ezzel még egy percig főzzük össze, majd meleg rizzsel tálaljuk.

Tökéletes fogás egy zsúfolt hétköznap este, de akkor fogyaszthatjuk amikor akarjuk, jolly joker megoldás a gyors reggelire, ebédre vagy vacsorára is.8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page