top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Mi az a Bua loy?

Sós? Édes? Desszert vagy főétel? A szó alapján nehéz eldöntenünk! Segítünk: ez a szókapcsolat bizony egy édes ízvilágú thai ételt takar, ismerkedjünk hát meg vele. Az elnevezése A Bua loy - szó szerinti fordításban - ‘lebegő lótuszt/tavirózsát’ jelent, de valójában egy kókusztej alappal készülő thai édességre használják, mondhatnánk akár azt is, hogy a mi általunk ismert tejberizs egy új változatával ismerkedhetünk meg, ha Bua loy-t fogyasztunk.


Milyen a Bua loy?

A Bua loy valójában apró rizslisztgolyókat takar, melyeket cukros kókusztejben főznek ki és melegen/szobahőmérsékleten tálalnak fel.

A leírtak alapján egy fehér desszertet képzelünk magunk elé, de a valóságban ez nem így van, hiszen az ízesítők és a színezékek - ilyenek például: a tarót, a pandán és a kabocha tök - izgalmas színkavalkádot varázsolnak a tányérba.

Az apró golyócskák kézi formázása miatt ez az egyszerű édesség igen időigényes előkészítést igényel, de megéri ezt rászánni, hiszen egy könnyed ízletes desszert az eredmény. Ha van rá lehetőségünk, akkor mindenképp próbáljuk ki, kóstoljuk meg!5 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page