top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Love hotel - mert túl vékonyak a falak a házakban

Ez a szállodatípus már a világ minden táján megtalálható, de kevesen tudják, hogy Japánból indult útjára: egy 1968-ban épült oszakai szálloda azonos elnevezése indította útjára ezt a szállodatípust a világban, de Japánban már több száz éves múltra tekint vissza, létrejöttének legfőbb indoka pedig, hogy a szigetországban túl vékonyak a falak.

A love hotelek célja - ahogy a nevéből is sejthető már - a szerelem kiteljesedése, így ezek a szállodák rövid benntartózkodási idővel biztosítanak az idelátogató pároknak privát szférát az intim pillanatok megélésére. Ezek a hotelek általában kétféle szálláslehetőséget kínálnak:

  • néhány órás megpihenést

  • vagy egész éjszakai ottlétet.

Honnan indult? Japánban jellemző volt már az 1600-as évektől, hogy a “hivatásos hölgyek” útmenti szállókban fogadták klienseiket. Ezt követően nyílt meg a hétköznapi párok előtt a lehetőség, hogy ún. enshukukban töltsenek pár bizalmas órát, spórolva az egész éjszakás szállásdíjon.

Ahogy a legtöbb szolgáltatás, úgy ez is a társadalmi igények mentén alakult ki, ez pedig a japán lakásviszonyokról eredeztethető, ugyanis a hagyományos lakóházak egyetlen nagyobb helyiségből álltak, amely a napszaknak megfelelően különböző funkciót töltött be.

Ha mégis kisebb szobák kialakítására volt szükség, akkor a papírfalak nyújtották a megoldást, de ezek nem jelentettek túl sok diszkréciót a fiatal pároknak, így született meg az igény a love hotelekre.

A love hotelek virágzása A ‘60-as években a szórakoztató negyedekben hirtelen megnőtt a love hotelek száma, 1961-ben már 2700 ilyen szálloda volt - csak Tokióban!

Érdekesség, hogy ezek a helyszínek a nehezen hirdethető és népszerűsíthető kategória alá estek a kényes téma miatt, így az épületek külsejükkel próbálták felhívni a figyelmet a szolgáltatásra, ezért jelentek meg a harsány színek és az extravagáns építészeti megoldások a homlokzaton. Idővel a szállodatulajok egyre több szórakoztató és kényelmi felszerelést helyeztek el a hotelekben, hogy a betérő párok minél több időt töltsenek ott, ilyenek voltak például: a vibráló ágyak, a planetáriumok, a gondola és egyéb izgalmas kiegészítők.


Napjainkban A 2000-es években a love hotelek nagy átalakuláson estek át, ekkora már jellemzően nők választották ezt a hoteltípust, míg korábban a férfiak vitték oda párjukat, szeretőjüket.

Ehhez idomulva a hotel kínálatát is a nőkhöz igazították, így a visszafogottabb enteriőr lett a jellemző és a szobák felszereltségében már megjelentek a különböző kozmetikumok, pipereszerek is.90 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page