top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Különleges wc a japánoknál

Csésze megvilágítás, elektromos fedőemelő és ülőkemelegítő? Japánban a háztartások 77,5%-a bizony rengeteg kényelmi funkcióval ellátott “okosvécét” használ, így nem meglepő, ha ilyen sokrétű mosdóval találjuk szembe magunkat kinti szállásunkon! Ezt a különleges luxus bidészerkezetet külön szó: a vosuretto jelöli náluk. Hogyan néz ki a vosuretto?

Első ránézésre egy hagyományos angol vécének tűnik, de ha jobban szemügyre vesszük a helyiséget, akkor hamar feltűnhet, hogy a falba egy ismeretlen LCD panel van beépítve, sőt, a szemfülesek még egy távirányítót is felfedezhetnek, ezek bizony a wc extra funkcióinak vezérlését szolgálják. A többi “meglepetést” használat közben tapasztalhatjuk meg!

Milyen funkciói lehetnek egy japán wcnek?

A sor nagyon hosszú lehet, nézzük hát a legelterjedtebb plusz funkciókat, amik a ház kényelmes pontjává varázsolják a legkisebb helyiséget is! Ilyen extra lehet a szárító, az ülőkemelegítő, a masszázs, a vízsugár- és az automata vécéfedő szabályozás, az automata öblítés, a vezeték nélküli távirányítás, illetve a szobahőmérséklet és levegő szabályozás.

Kint tartózkodásunk alatt tehát ne lepődjünk meg, ha a frekventált helyeken található mosdókban külön használati utasítást találunk wchez, lehet, hogy jó hasznát vesszük külföldiként!8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page