top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Koreai csirke

A koreai csirke nagyon különleges élményt jelent: egyrészt ropogós és friss, másrészt pedig a szósznak köszönhetően kissé édes, intenzív. Nem csoda, hogy gyorsan meghódította az egész világot, így szívesen fogyasztják Amerikában, egész Európában, és természetesen nálunk is kapható.


A koreai csirke különlegessége a „panírnak”, valamint a szósznak köszönhető. A csirkét – elsősorban csirkemellből készítik, de a csirkecomb, és a csirkeszárny is isteni így – kisebb falatokra vágják, sóval és borssal ízesítik. A sütéshez nem a nálunk ismert panírt használják, hanem keményítőben forgatják meg a húst. A keményítőhöz lehet tenni sütőport is, de ez elhagyható. Hogy igazán ropogós kéreg keletkezzen a húson, duplán sütik. Először alacsonyabb hőmérsékleten, majd forró olajban. Ennek köszönhetően a koreai csirke bundája elképesztően ropogós, és szinte átlátszó.


Ezután jöhet a szósz! A szószhoz általában gochujangot, ketchupot, összezúzott fokhagymát, barna cukrot és kukoricaszirupot adnak. Rövid ideig főzik, hogy besűrűsödjön, majd megforgatják benne a sült csirkét. A végeredmény pedig leírhatatlan. Ropogós, mégis édes, enyhén csípős ízkavalkád, amely egyből magával ragad.136 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page