top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Koh Samui - Miről híres?

Ez a Thai-öbölben fekvő sziget(csoport) az egyik legnépszerűbb turistacélpont, hiszen természeti adottságai mellett rengeteg látnivalót is kínál az odalátogatók számára. A pálmafás strandoktól kezdve, a hegyvidéki esőerdőkön át a hatalmas Buddha-szoborig és a mumifikálódott szerzetesig – itt minden megtalálható. Nézzük meg közelebbről ezeket!

Mit érdemes Koh Samuin csinálni? 1. Strandolni!

Sőt, ha van kedvünk, akkor akár mindennap más strandot látogathatunk meg, kipróbálhatjuk a nagy szórakozást ígérő, híresebb partokat, ahol soha nem áll meg az élet (pl. Chaweng, Lamai), de a kisebb, eldugott helyen lévőket is érdemes lehet kipróbálni (pl. Silavadee, Kamalaya), ha nyugalomra, pihenésre vágynánk.

2. Kirándulni! A Wat Phra Yai szigeten áll az egyik legérdekesebb látványosság a 12 méter magas arany Buddha-szobor, ahol néhány szerzetessel is biztosan találkozhatunk majd. Utóbbi miatt figyeljünk oda, hogy az ottani szokásokat tartsuk tiszteletben, takarjuk el a vállunkat és térdünk se látszódjon ki a ruhából. Ugyanezen a szigeten található – nem messze a nagy Buddhától – a 18 kezű Shiva szobor is, ami szintén nagyon látványos!

3. Megcsodálni a természeti adottságokat! Koh Samuin több vízesés is található, az egyik legnépszerűbb a Na Muang, amit nem szabad kihagyni, ha ottjárunk, akár még meg is mártozhatunk, ha elég bátrak vagyunk. Nagyapa és Nagymama? – a Hin Ta és Hin Yai két szikla, amik a férfi és női nemiszervekre hasonlítanak, az ottélők pedig szomorú legendával magyarázzák a két sziklaforma létrejöttét, ismerjük meg ezt a történetet a helyiektől.

4. Masszíroztatni!

A luxusüdülők kínálatában általában megtalálható az autentikus thai masszázs igénybevételének lehetősége, sőt, akár a parton is élhetünk ezzel, garantáltan feltölt egy ilyen élmény a strandon, miközben a tenger hullámzását hallgathatjuk.

5. Megismerni a helyi élővilágot!

Bár az elefánton lovaglás igen népszerű, több lehetőségünk is van jobban elmélyedni a csodálatos helyi élővilág megismerésébe. Meglátogathatunk pédául egzotikus állatfarmokat, ahol a pókokat, a kígyókat, de akár a látványos helyi pillangófajokat is megnézhetjük. A felsoroltakon kívül még, akár kajakozhatunk, búvárkodhatunk, meglátogathatjuk az Angthong Nemzeti Parkot, de megnézhetjük a függőleges üvegkoporsóban lévő Loung Pordaeng mumifikált szerzetest is. Az biztos, hogy Koh Samui egy paradicsomi nyaralás célpontja lehet, ahol a trópusi környezet, a kristálytiszta tenger, az egzotikus konyha és a rengeteg látnivaló rabul ejt minden odalátogatót!1 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page