top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Környezetbarát csomagolás az éttermünkben

Rengeteg hulladékot termelünk, pedig mind tudjuk, hogy ez mennyire káros a környezetre. Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy a klímaváltozás és a környezetszennyezés milyen következményekkel jár. Gondoljunk csak az idei nyárra: délben 35 fok van, majd megérkezik egy olyan vihar, amit még a trópusokon is megirigyelnének, és hirtelen esik a hőmérséklet legalább 15 fokot. És ez egyáltalán nem egyedi, hetente akár többször is megismétlődhet.


Az emberiség már így is elég nagy kárt okozott a bolygón, de szerencsére egyre többen kapunk észbe, és próbáljuk visszafordítani a visszafordíthatatlant. A cél az, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után, aminek érdekében sokat tehetünk egyéni szinten és társadalmilag is. Kezdve attól, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot, amit lehet újrahasznosítunk, autó helyett inkább sétálunk vagy biciklizünk, natúrkozmetikumokat és zöld tisztítószereket használunk, egészen odáig, hogy odafigyelünk arra is, milyen csomagolóanyagokat használunk.


A társadalmi felelősségvállalás jegyében már éttermünkben is 100%-ban lebomló csomagolást használunk. A zacskó és a doboz egyaránt teljesen lebomló, komposztálható anyagból készül, aminek köszönhetően nagyban csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége. A lebomló csomagolás az igencsak környezetszennyező műanyaggal szemben ideális körülmények között 3 hónap alatt lebomlik, de kevésbé optimális környezetben is maximum 1-2 évre van ehhez szüksége. Összehasonlításképp ugyanerre a műanyagpohárnak 50-100, a pet-palacknak 500, míg a műanyag szatyornak 200-1000 év kell.


7 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page