top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Jellegzetes ázsiai fűszerek

Ha valaki az ázsiai ételeket hozza szóba, akkor szinte mindenkinek elsőre a gazdag fűszerezés jut eszébe, hiszen mérhetetlenül változatos ízekkel dolgoznak.


A gyömbér

Nem csak fűszer-, de gyógynövényként is számon tartják, az indiai és kínai konyha egyik alapfűszere volt, de már szinte az egész mediterrán térség előszeretettel használja. A gyökerét használják fel szárítva, nyersen, de akár kandírozva is találkozhatunk vele a polcokon. Rendkívüli aromát, csípősséget és illatot kölcsönöz az ételeknek, italoknak.


A citromfű

Közkedvelt a szárnyasokhoz, halakhoz és tenger gyümölcseihez, kellemes az aromája, soha nem tolakodó, de frissességet ad az ételeknek. Otthon is könnyedén termeszthető, így a thai fűszerkert egyik alapnövénye.


A mogyoróhagyma

Vagy ahogy mi is ismerjük: salotta, ez a hagymafajta sokkal visszafogottabb ízben, mint a magyar konyhában közkedvelt vöröshagyma. Lágy, de komplex ízvilággal rendelkezik, az ételekben finomra vágva fedezhetjük fel. Megtalálható a hideg mártásokban, ecetolajos öntetekben és salátákban is.
2 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page