Keresés
  • Krisztina Váradi

Japán retek

A japán retket – vagy más néven daikon – sokan jégcsapretekként ismerik, azonban a kettő nem ugyanaz. A japán retek ugyanis sokkal nagyobb, akár 35 centiméterre is megnőhet. Bár japán retekként ismerjük, egész Ázsiában igen népszerű. Általában nyersen fogyasztják salátában, de pácolják, frementálják, és akár még süteményt is készítenek belőle.


A japán retek íze lényegesen lágyabb, mint amit mi megszoktunk a hónapos retektől. Kevésbé csípős, inkább édeskés, állaga pedig sokkal lédúsabb. Megfőzve egészen megpuhul – akár a sárgarépa – és az íze még lágyabb lesz, ezért kiváló salátákba, levesekbe és süteményekbe egyaránt.


Amellett, hogy igazán ízletes, a daikon rendkívül egészséges. Rendkívül gazdag tápanyagokban, magas a káliumtartalma, és bővelkedik C-vitaminban is. Ezen kívül tartalmaz még kalciumot, magnéziumot és foszfort is, melyek szintén jótékonyan hatnak az egészségünkre.



1 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése