Krisztina Váradi
Ipoh Hor Fun
Az Ipoh hor fun egy különleges egytálétel, amelynek igazi aromáját többek között a kiváló minőségű víz adja. Ipoh ugyanis egy közel egymillió lakosú város Malajziában, amely remek vizéről híres. Éppen ezért az autentikus Ipoh hor fun-t szűretlen forrásvízzel készítik, amely a helyiek szerint megadja az ízletes húsleves sima és selymes textúráját.
A gazdag húsleves sós ízét és elképesztő aromáját a remek minőségű víz mellett a csirkehús, a garnéla, a sült medvehagyma, és az ellenállhatatlan rizstészta adja, amely ugyanúgy Ipoh városának jellegzetessége. Itt ugyanis a rizstésztát kissé lapítva, egészen vékony téglalap alakúra nyújtják, és így tálalják fel a levesben.
Az alaplevet csirkecsonttal készítik, majd utána ezt gazdagítják csirkehússal, és garnélával, valamint babcsírával, sült hagymával, metélőhagymával és mogyoróhagymával, illetve sóval, borssal, és szójaszósszal. A végeredmény pedig egy kifejezetten ízletes, és aromás, különleges húsleves.
