top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Hotteok

A hotteok – azaz a koreai palacsinta – az egyik legnépszerűbb street food Koreában, bár rendkívül egyszerűen elkészíthető otthon is. Megjelenésében inkább az amerikai palacsintára hasonlít, nem a nálunk megszokott vékony tésztájú változatra, hiszen a hotteok is kisebb, tésztája pedig vastagabb. De a koreaiak még csavarnak egyet a dolgon, ugyanis az ő palacsintájuk töltött, ettől lesz ellenállhatatlan ez az édesség.


Az eredetei recept Kínából származik, és a 19. században került Koreába. Ekkor ugyanis kínai katonák állomásoztak az országban, és ők persze hozták a saját receptjeiket is, amelyet megismertettek és megkedveltettek a koreaiakkal is. A hotteok esetében nem volt nehéz dolguk, a koreaiak nagyon hamar megszerették az eredetileg inkább sós és pikáns palacsintát. Viszont ők jobban kedvelik az édes ízeket, ezért a receptet saját ízlésükre alakították, és a koreai hotteok édes tölteléket kapott.


A recept pedig igen egyszerű: a tésztához csupán liszt, cukor, olaj, élesztő és víz vagy tej kell. A hozzávalókat összegyúrják, az így készült tésztát pedig megkelesztik. Ezután tenyérnyi nagyságú adagokat szaggatnak belőle, amit megtöltenek. A töltelék általában barna cukor, fahéj, mogyoró vagy dió keveréke. A palacsintát forró olajban sütik ki, miközben lapítják, hogy elérje végleges formáját, majd még melegen tálalják.


64 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page