top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Honnan ered a thai konyha?

A thai konyha évezredes történelemre tekint vissza, nem csoda, hogy az idők során sok külső tényező is befolyásolta, alakította. Érezhetők rajta a Kínából és Japánból érkező hatások, de a hittérítés kapcsán és a gyarmatosítás idején Európából származó ötletek is beépültek a gasztronómiájukba.

A hindu konyhából vették át a curry használatot, de Thaiföld folyamatosan kapcsolatban volt Indonézia lakóival is, így a muzulmán hatás is felfedezhető. Európából pedig főleg a Portugál hajósokon keresztül érkeztek az új inspirációk, nem véletlen, hogy keleti és nyugati fúziós konyhának is nevezik a thai gasztronómiát.

Azért olyan egyedi és népszerű, mert ezt a rengeteg kívülről érkező hatást olyan szépen, harmonikusan egyesíti az ételekben, hogy azok bárki számára ízletesek lesznek. A savanyú, a sós, az édes, a keserű és a fűszeres ízek mind megtapasztalhatók akár egy ételen belül. Jó tudni, hogy egyes ételeket merőben más receptek alapján készítenek Thaiföld különböző régióiban.1 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page