top of page
Keresés
  • Krisztina Váradi

Honnan ered a thai konyha?

A thai konyha évezredes történelemre tekint vissza, nem csoda, hogy az idők során sok külső tényező is befolyásolta, alakította. Érezhetők rajta a Kínából és Japánból érkező hatások, de a hittérítés kapcsán és a gyarmatosítás idején Európából származó ötletek is beépültek a gasztronómiájukba.

A hindu konyhából vették át a curry használatot, de Thaiföld folyamatosan kapcsolatban volt Indonézia lakóival is, így a muzulmán hatás is felfedezhető. Európából pedig főleg a Portugál hajósokon keresztül érkeztek az új inspirációk, nem véletlen, hogy keleti és nyugati fúziós konyhának is nevezik a thai gasztronómiát.

Azért olyan egyedi és népszerű, mert ezt a rengeteg kívülről érkező hatást olyan szépen, harmonikusan egyesíti az ételekben, hogy azok bárki számára ízletesek lesznek. A savanyú, a sós, az édes, a keserű és a fűszeres ízek mind megtapasztalhatók akár egy ételen belül. Jó tudni, hogy egyes ételeket merőben más receptek alapján készítenek Thaiföld különböző régióiban.0 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page