top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Hokkien Mee

A hokkien mee egy délkelet-ázsiai étel, amelynek eredeti változata Kínából származik. Rendkívül népszerű Malajziában és Szingapúrban is, bár ott nem a hagyományos kínai recept alapján készítik. A hokkien mee-nek alapvetően ugyanis két típusa van: a tradicionális kínai receptúra alapján készített, és az a változat, amit Malajziában főznek.


Az alapvető különbség a kettő között az elkészítés módja. Míg az eredeti recept alapján a hokkien mee alapja egy garnélából készített húsleves, amiben megfőzik a tésztát, addig a maláj, úgynevezett KL – aza Kuala Lumpur – hokkien mee esetében a tésztát megsütik. Ez utóbbi esetben a tésztát egy wokban kevergetve sütik meg nagy lángon.


Az eredeti recept szerint a hokkien mee fő összetevője a garnéla és a rizstészta, ehhez kerülnek az egyéb feltétek, mint például tojás, csirke – vagy sertéshús és a chilipaszta. A maláj módon készített hokkien mee legjellegzetesebb összetevője a szójaszósz, a tintahal, a káposzta és a vékonyra vágott csirke – vagy sertéshús.29 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page