top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Hogyan lehet otthon készíteni a Tom Yum levest?

Ha egy könnyű, gyors és rendkívül tápláló levesre vágysz, akkor készíts otthon Tom Yum-ot – nagy előnye, hogy cukor-, laktóz-, glutén-, tej- és tojásmentes.


A hozzávalók Szerencsére a hozzávalók is egyszerűen beszerezhetők, szükségünk lesz: sárgarépára, vöröshagymára, újhagymára, gyömbérre, paradicsomra, napraforgó olajra, csirkemellfilére, csirke alapléra, kókusztejre, gombára, sűrített paradicsomra, limera. Emellett Tom Yum levespasztát kell még vásárolni, ezt bármelyik ázsiai boltban megtehetjük.

Az elkészítés Első lépésben előkészítjük a zöldségeket, a répát, a gyömbért és a vöröshagymát csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a gombát pedig felnegyedeljük. A paradicsomot – forrázás követően – szintén negyedekre vágjuk.

Ezután a csirkemellett kis darabokra vágjuk, majd olajon lepirítjuk, majd a répát és a hagymákat hozzáadjuk. Következő lépésben jöhet a húsalaplevet és a levespasztát adjuk hozzá, néhány perc múlva beletehetjük a gombát és a gyömbért is, illetve a kókusztejet.

Végül forraljuk addig, amíg meg nem puhulnak a zöldségek, utolsó lépésben pedig adjuk hozzá a paradicsomot és a -pürét, hagyjuk még egyet forrni és kész is van! Tálalás előtt ne felejtsünk limelevet belecsepegtetni.
3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page