Krisztina Váradi
Hogyan készítsünk mangókrémet thai stílusban?
A mangó a thai konyha egyik közkedvelt alapanyaga, főleg, ha desszertekről van szó, hiszen önmagában is rendkívül édes, egzotikus gyümölcs. Thaiföld a legnagyobb mangótermelő országok közé tartozik, nem csoda, hogy előszeretettel fogyasztják azt. A thai desszeretekről tudjuk, hogy rendkívül egészségesek, hiszen fehér cukrot és lisztet még nyomokban sem tartalmaznak, nincs ez másképp a thai mangókrém esetében sem. Ehhez a frissítő édességhez mindössze néhány összetevő szükséges: kókusztej, barna/pálma cukor, kókuszreszelék és természetesen az érett mangó.
A kókusztejet és pálmacukrot a készítéskor felfőzik, közben a gyümölcsöt megmossák, meghámozzák, majd a mangóhúst eltávolítják a magról és kisebb kockákra szeletelik. Utolsó lépésben pedig összekeverik vagy rétegzik a langyos kókusztejes krémmel, megszórják kókuszreszelékkel és kicsit visszahűtik, mert hideg, frissítő desszertként fogyasztják, ami igazán jól esik az ottani klíma mellett!
