top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Gyümölcsös thai saláták – egyszerű és színes ötletek

Thai mangósaláta Az egyik legkedveltebb thai gyümölcsöt kell alapul venni ehhez a színes salátához, amit hasábokra kell vágni, ehhez kerülhet némi répa ugyanígy feldolgozva. Következhet a citromnád, a hagyma, a chili – ezeket már vékonyabb szeletekre kell felvágnunk.

A saláta dresszingje limléből, pálmacukorból, halszószból és egy kis vízből áll, ezt elkeverve készen is van az öntetünk. Majd következhet némi aprított mogyoró a felszeletelt hozzávalók, majd az öntet, keverjük össze, és készen is van a könnyű saláta, amit friss mentával és chilivel találhatunk.

Som Tam

Ez egy thai zöld papaya saláta, amihez a papayát le kell reszelnünk, de nem túl kis darabokra – ezt félre is tehetjük egy nagy tálban. Egy másik edénybe pedig az összetört fokhagymát, a tisztított zöldbabot, a szeletelt paradicsomokat és a felkarikázott csilit kell tennünk – ezt nyomkodjuk át egy kicsit, hogy a zöldséglevek és a csili erőssége is érvényesülni tudjanak.

Ezután össze is állíthatjuk a salátát, a feldolgozott alapanyagokhoz adjunk szárított garnélát, földimogyorót, halszószt és limlevet, illetve ízlés szerint pálmacukrot. Az egészet alaposan keverjük össze, majd egy kis ragadós rizzsel és thai bazsalikommal fogyaszthatjuk is.
2 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page