top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Fried Bee Hoon

Amilyen egyszerű, olyan népszerű tésztaétel a fried bee hoon, amely Indonéziából ered, de egész Délkelet-Ázsiában kedvelt. Köszönhető ez annak, hogy pillanatok alatt elkészül, és elképesztően ízletes, könnyű, mégis laktató. De lássuk, mi is ez egyáltalán és hogyan készül!


A fried bee hoon egy sült tésztás egytálétel, mely rizstésztából, szójaszószból és különféle feltétekből – például csirkehús, tojás, hagyma, babcsíra, és egyéb zöldségek – áll. Az egyik legnépszerűbb street food, mely a legtöbb utcai árusnál kapható, de otthon is nagyon gyorsan összedobható, ezért Délkelet-Ázsia szerte szívesen viszik magukkal az emberek akár munkába is.


Az elkészítése nagyon egyszerű, azonban van egy titka a ropogós tésztának: a tésztát nem szabad előzetesen megfőzni. A fried bee hoonhoz cérnametéltet használunk, melyet csupán 10 percre meleg – nagyon fontos, hogy nem forró – vízbe teszünk, hogy megpuhuljon annyira, hogy tudjuk kevergetni a serpenyőben.


Az alapanyagokat hosszában vágjuk fel, hogy könnyebb legyen összekeverni a tésztával. A sütést a csirkével kezdjük, amikor az majdnem kész, hozzáadjuk a tojást, az egyéb feltéteket, a tésztát és a szószt. Együtt már csak néhány percig sütjük, és tálalhatjuk is.8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page