top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Európai városok Kínában

Ahogyan nekünk európaiaknak lenyűgöző Kína kultúrája és építészete, ugyanúgy ejtik ámulatba őket Európai nagyvárosai. És mivel a kínaiak egyébként is hajlamosak arra, hogy a nekik tetsző dolgokat lemásolják, talán nem meglepő, hogy Kína-szerte megjelentek a leghíresebb európai nagyvárosok utánzatai. Kína dollármilliókat költ arra, hogy saját Velencéje vagy Párizsa legyen, és bár hiába hasonlítanak megszólalásig az eredetire, általában szellemvárosként konganak üresen.


Az európai városok rekonstruálásban még Kínán belül is élen jár Sanghaj, ahol a „1 City – 9 Towns” projekten belül a városban Európa különböző nagyvárosainak stílusában alakítottak ki bizonyos városrészeket, így született meg a kilenc v


áros egy városon belül. Így találkozhatunk Sanghajon belül igazi holland szélmalommal a Holland Village-ben, de van itt csipetnyi Svédország és jellegzetes angol város is piros telefonfülkékkel, a királynő őreivel, valamint Winston Churchill bronzszobrával.


Természetesen a kínai turisták kedvenc úticélja, Párizs és Velence sem kerülhette el a sorsát. Mindkét város megtalálható Kínában. Párizst a jellegzetes épületekkel, és az Eiffel-toronnyal, míg Velencét a csatornával és a rajta úszó gondolákkal idézik meg. De van itt Hallstatt, Tower Bridge és Anting német város is színes, emeletes épületeivel.
4 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page