top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Ételrendelés Thaiföldön

Thaiföldön minden egyes étkezés csoportosan zajlik, ezért ha rendelünk, felejtsük el azt, hogy az csak saját részre történik majd.

Sőt, az a szokás járja, hogy a rangidős hölgyek választanak ételt, általában többféle hús, hal és különböző zöldségek kerülnek az asztalra, így vendégként többféle specialitást kipróbálhatunk. Bátran szóljunk, ha bármilyen allergia miatt speciális étrenden vagyunk, nem fognak megsértődni vendéglátóink, tiszteletben tartják az udvarias visszautasítást.

A közös étkezés Az étkezés megkezdésekor mindenki kap egy tál rizst, illetve néhány esetben még egy edényt, amibe levest tud majd merni, ha szeretne.

Amikor a fogások megérkeznek az asztalra, akkor nem szabad nagy adagot magunk elé venni, mert az illetlenség, várjuk meg még mindenki szed, és ha marad, akkor repetázzunk! De fontos tudnunk, hogy nem egyszerre tesznek elénk mindent, valószínűleg érkeznek még ételek, ahogy folyamatában készülnek, így nem kell aggódnunk, ha még nem laktunk jól.

Tipp: Az ülésre érdemes odafigyelni, hiszen ha bambusz szőnyeg helyezkedünk el, akkor ezt úgy kell megoldanunk, hogy lábunkkal semmiképp se zavarjuk a többi étkezőt.7 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page