top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Érdemes a monszun elején/végén Thaiföldre utazni?

A monszun időszaka Thaiföldön május és október kötött tart, ilyenkor turistaként magasabb az időjárási kockázat, emiatt például a népszerű Phuket meglátogatására november és december közepe között az ideális – a kevesebb csapadék okán.

A március és június közötti időszakban utazók bizony szinte elviselhetetlen hőséggel fognak találkozni, ami a levegő magas páratartalma miatt megterhelő számunkra, annak érdemes ilyenkor kiutaznia, aki igazán kedveli a páradús hőséget.

Júniusban elkezdődik az esős évszak, ami egészen októberig eltart, ilyenkor naponta akár többször megtapasztalhatók a rövid ideig tartó intenzív monszun záporok, jellemzően délutánonként.

Ezután következik a száraz, hideg évszak, ami nem is igazán hideg a mi értelmezésünkben, hiszen a hőmérséklet ilyenkor is eléri az átlag harminc fokot. A novembertől februárig vagy március közepéig tartó időszak a legjobb Thaiföld meglátogatására, ilyenkor megcsodálhatjuk a gyönyörűen virágzó, zöldellő természetet is.2 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page