Krisztina Váradi
Az egészséges thai ételek és könnyű alternatívák
A thai receptek mindig ízgazdagok, és sok egészséges zöldséget és gyógynövényt tartalmaznak, így a mi táplálkozási szokásainkhoz képest jóval egészségesebbnek bizonyulnak. Néhány trükkel azonban még táplálóbbá tehetjük a klasszikus thai recepteket! Figyeljünk a kókusztejre! Kedvelt alapanyag a thai konyhában, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy egy fél csészényi kb. 200 kalóriát tartalmaz. A curryk és desszertek kedvelt összetevője így kerülendő, ha diétázunk.
Figyeljünk a nátriumbevitelre! A halmártásban, a garnélapasztában és a curry pasztákban is magas a nátriumtartalom, ha egy nap már fogyasztottunk ilyen összetevőjű ételt, akkor a többi étkezésnél jobban figyeljünk oda, hogy mérsékeljük a bevitelt.
Pad Thai - alternatív receptipp Ezt a tardicionális thai utcai gyorsételt tésztával kínálják, általában csirkés, rákos vagy tofus feltéttel. Ha még egészségesebb verzióban szeretnénk fogyasztani, akkor készítsük bőséges csirkemell felhasználással és a tésztát váltsuk le káposztalevelekre.
