top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Chureito Pagoda

A Chureito Pagoda egy ötemeletes pagoda az Arakura hegyen, amely Fujiyoshida városa mellett található, a Fuji-hegy lábánál. A pagodához 398 lépcsőfok vezet, de megéri megmászni, ugyanis az elénk táruló látvány lenyűgöző. Nem véletlen, hogy a helyszín a fotósok kedvelt témája, ugyanis cseresznyevirágzás idején egy helyen megtalálható itt szinte minden, ami igazán japán: a Fuji, a pagoda, és a cseresznyevirág is.


A Chureito 1963-ban épült az Arakura Sengen kegyhely részeként a béke szimbólumaként. A pagoda Fujiyoshida város azon 960 polgárának állít emléket, akik az első kínai-japán háborútól (1868) kezdve egészen a második világháborúig életüket vesztették valamilyen harcban.


A pagoda egész évben ingyenesen látogatható a nap 24 órájában, csupán a ránk váró majdnem 400 lépcsőfokot kell legyőznünk. A lépcső egyébként kifejezetten népszerű a helyi iskolások körében is, akik testedzés gyanánt szokták megmászni. Állítólag a leggyorsabb tanuló kettő perc alatt felért a tetejére. Nekünk persze nem kell megdönteni a rekordját, annál is inkább, mert már a felfelé vezető úton is csodálatos látványban lehet részünk.25 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page