top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Chee Cheong Fun

Chee Cheong Fun egy rizstésztából készített töltött tekercs, amelyet nagyon szívesen fogyasztanak Kínában. Első megjelenése az 1900-as évek első felére tehető, és nagyon gyorsan meghódította az egész országot, sőt, Ázsia más országait is, hiszen kedvelt étel Malajziában és Vietnamban is.


A tekercs tésztáját rizsliszt, tápiókaliszt és víz keverékéből készítik egy igen különleges eljárással. A kétfajta lisztet és a vizet összekeverik. A rizsliszt adja meg a sűrű, krémállagú keverék volumenét, míg a tápiókalisztnek köszönhetően lesz a tészta rugalmas. A tésztát egy speciális, lyukas edénybe öntik, és alulról felfelé párolják, míg négyzetalakú, rugalmas, nagyon vékony tésztalapokat nem kapnak.


Ezután adják hozzá a tölteléket, amely a legtöbb esetben hagymával összekevert garnéla, vagy marhahús, de természetesen számos egyéb változata ismert régiónként. Ezután néhány percig még együtt párolják a tésztát a töltelékkel, majd frissen, melegen tálalják olajjal és szójaszósszal leöntve.6 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page