top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Char Kuey Teow

A char kuey teow Malajzia nemzeti eledele, és méltatlanul kevéssé ismert más területeken. Pedig Malajzia szerint az egyik legfinomabb tésztaétel, amit csak ember kóstolhat széles e világon. Erről pedig nem más gondoskodik, mint a friss alapanyagok, valamint a rendkívül forró wok.


A char kuey teow egy rizstésztával készült egytálétel, amely olyan feltéteket tartalmaz, mint friss garnéla és kagyló, kolbász, tojás, metélőhagyma, babcsíra, chilipaszta, valamint szójaszószból és halszószból álló fűszeres tésztaszósz. Ezek elegye adja azt a semmihez sem fogható aromát és ízvilágot, amelytől a char kuey teow igazán ínycsiklandó és ellenállhatatlan lesz.


Elkészítése gyerekjáték, azonban arra ügyeljünk, hogy a hozzávalók mindig frissek, a wok pedig tűzforró legyen. Nincs más dolgunk, mint a felhevített wokba olajat vagy zsírt tenni, majd jöhet az összes összetevő. Először a rák és a kolbász, utána a babcsíra és a tészta, végül pedig a szósz, a tojás, a kagyló és a chilipaszta is. Az egészet a metélőhagymával koronázzuk meg, és azonnal, még melegen tálaljuk.10 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page