top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Bubble tea

Most már nálunk is egyre elterjedtebbek azok a színes italok, amelyekben különféle golyók úszkálnak és hatalmas szívószál jár hozzájuk. Ez nem más, mint a bubble tea, ami mára már nem csupán Ázsia kedvenc itala, de meghódította az egész világot is.


A buboréktea az 1980-as évek közepén született Tajvanon, de pontos eredetét homály fedi. Több történet is kering arról, hogyan is jött létre, melyek közül a legvalószínűbb az, hogy a tajvani Liu Han-Chieh teaház tulajdonos találta ki, aki Japánban találkozott a hideg kávéval, és ezt a vonalat ültette át a teára, amit aztán megbolondított a Tajvanon oly népszerű tápiókagyönggyel.


A bubble tea ugyanis egy

. A teát pont amiatt isszuk nagyon széles szívószállal, hogy ne csak az italt, de a tápiókagyöngyöt is el tudjuk fogyasztani.


Megszámlálhatatlan variációja ismert. Kezdve onnan, hogy készülhet zöld – vagy feketeteából, amit bármilyen gyümölcssziruppal vagy gyümölcslével ízesíthetnek. Ebbe kerül a tápiókagyöngy vagy az ízesített, kockára vágott zselé. A teák másik nagy csoportja pedig nem gyümölcslével, hanem tejjel, esetleg sűrített tejjel készül, amit tovább gazdagíthatnak jégkockával, jégkásával és friss gyümölccsel is.


A tea mellett a tápiókagyöngy is nagyon sokféle lehet. Különböző méretben és színben kerülhet a teába. A leggyakrabban átlátszó vagy fehér, de nagyon kedvelt a fekete tápiókagyöngy, és a különféle módon megszínezettek is. A tea ízvilágát pedig tovább fokozzák az ízesített kis gömbök, amelyek akár még gyümölcslével töltöttek is lehetnek igazi ízorgiát létrehozva ezzel.

156 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page