top of page
Keresés
  • Krisztina Váradi

Bubble tea

Most már nálunk is egyre elterjedtebbek azok a színes italok, amelyekben különféle golyók úszkálnak és hatalmas szívószál jár hozzájuk. Ez nem más, mint a bubble tea, ami mára már nem csupán Ázsia kedvenc itala, de meghódította az egész világot is.


A buboréktea az 1980-as évek közepén született Tajvanon, de pontos eredetét homály fedi. Több történet is kering arról, hogyan is jött létre, melyek közül a legvalószínűbb az, hogy a tajvani Liu Han-Chieh teaház tulajdonos találta ki, aki Japánban találkozott a hideg kávéval, és ezt a vonalat ültette át a teára, amit aztán megbolondított a Tajvanon oly népszerű tápiókagyönggyel.


A bubble tea ugyanis egy

. A teát pont amiatt isszuk nagyon széles szívószállal, hogy ne csak az italt, de a tápiókagyöngyöt is el tudjuk fogyasztani.


Megszámlálhatatlan variációja ismert. Kezdve onnan, hogy készülhet zöld – vagy feketeteából, amit bármilyen gyümölcssziruppal vagy gyümölcslével ízesíthetnek. Ebbe kerül a tápiókagyöngy vagy az ízesített, kockára vágott zselé. A teák másik nagy csoportja pedig nem gyümölcslével, hanem tejjel, esetleg sűrített tejjel készül, amit tovább gazdagíthatnak jégkockával, jégkásával és friss gyümölccsel is.


A tea mellett a tápiókagyöngy is nagyon sokféle lehet. Különböző méretben és színben kerülhet a teába. A leggyakrabban átlátszó vagy fehér, de nagyon kedvelt a fekete tápiókagyöngy, és a különféle módon megszínezettek is. A tea ízvilágát pedig tovább fokozzák az ízesített kis gömbök, amelyek akár még gyümölcslével töltöttek is lehetnek igazi ízorgiát létrehozva ezzel.

103 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page