top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Batu Maung SatayA Batu Maung Satay elsősorban Szingapúrban ismert, ahol hamis satay néven emlegetik. Nem véletlen, ugyanis míg az „igazi” satay, amely az indonéz és maláj konyha egyik legnépszerűbb fogása, elképzelhetetlen valamilyen szósz – elsősorban a híres satay, vagyis mogyorószósz nélkül -, addig a Batu Maung Satay-t szósz nélkül tálalják. Utóbbi esetében a mogyoró a pácba kerül, így az ízek és aromák szinte megegyeznek.


A Batu Maung Satay ezt leszámítva semmi másban nem különbözik híres rokonától, így rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a grillnyárs is. Legtöbbször csirkehúst használnak, de kiválóan alkalmas a marha – vagy sertéshús is, és a tenger gyümölcsei is.


Elkészítése pedig gyerekjáték: medvehagyma, fokhagyma, citromfű, pirított mogyoró, só, koriander, cukor, étolaj, só és sűrű kókuszkrém segítségével elkészítjük a pácot, amelyben a falatnyi méretűre darabolt húst legalább egy órán keresztül pácoljuk. Ezután nyársra húzzuk őket, és serpenyőben vagy grillsütőben kisütjük.10 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page