top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Bangkoki kulináris kalandok és látnivalók

Ha a thai fővárosban töltünk néhány napot, akkor a gasztrokalandok kihagyhatatlanok a bakancslistánkról. Nézzük meg, hogy milyen helyekre és hogyan érdemes ellátogatni, illetve mely nevezetességeket érdemes még meglesni a finom ételek elfogyasztása között. Éjszakai street food élmények Több előnye is van az éjszakai bangkoki kirándulásoknak, az egyik legnagyobb, hogy kissé lehűl a levegő, így valóban a látványosságokra és az ízekre tudunk majd koncentrálni és természetesen részesei lehetünk a híres bangkoki éjszakai életnek is. Sötétedés után népszerűek az éjszakai tuk tuk vagy e-scooter gasztrotúrák, amikre szervezett formában fizethetünk be, így könnyedén és kényelmesen felfedezhetjük a város street food negyedeit és a titokzatos nevezetességeit. A nagyváros éjszakai fényei már önmagukban is hatalmas élményt adnak, emellet autentikus módon végigkóstolhatjuk a helyi ételeket, italokat. De a rágcsálnivalókat és a desszerteket sem érdemes kihagyni! Tipp: Válasszunk olyan kirándulást, ami útba ejti a 24 órás virágpiacot is, esetleg a kínai negyedet! Éjszaka a templomok zárva vannak, de olyan szépen kivilágítottak, hogy kihagyhatatlan a túra látnivalói közül, nézzük meg a Wat Arunt vagy a Wat Phot.

Kóstolj a Michelin Guide street foodok Ha nincs konkrét úticél Bangkokban, de szeretnénk a lehető legjobb ételeket fogyasztani, akkor a Michelin Guide útikönyv segítségünkre lehet, ebben a legjobb helyi street food árusok is felsorolásra kerülnek. A kínai negyedben kóstolhatunk például halgolyós tésztát, frissen sült kínai Pa Tong Go Savoey fánkot vagy rákos sült rizst limemal, chilivel halszószban. Tipp: Amit semmiképp sem érdemes kihagyni az az egyetlen olyan thaiföldi utcai ételárus, ami Michelin-csilaggal is rendelkezik, ez a Jay Fai, célirányosan akár ide is indulhatunk!


Együnk úgy, mint egy helyi!

Ha önálló gyalogos ételtúrát tervezünk, akkor érdemes egy helyi piacon kezdeni, ott nemcsak a friss portékával ismerkedhetünk, hanem rengeteg ételes bódé kínálatából is válogathatunk. Papaya saláta, ragadós rizs, friss gyümölcsök, grillezett vagy olajban hirtelen kisütött tengeri herkentyűk, esetleg bogarak, tésztaételek, mataba és még sok más finomság várja, hogy megkóstoljuk. Bátran kérjünk ajánlást az árusoktól, nem fogunk csalódni! Ha a piacon végeztünk, akkor a környező kisebb utcákban is sétálgathatunk, felfedezhetjük a környező templomokat, utcai művészeti alkotásokat, és belefuthatunk még sok-sok autentikus ételt kínáló étterembe vagy utcai bódéba is.
2 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page