top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Bangkok vöröslámpás negyedei

A méltán népszerű és talán hírhedt is bangkoki éjszakai élet sok-sok izgalmat tartogat a turisták számára. Szemlélhetjük egy-egy skybar tetejéről a pezsgő nyüzsgést, de akár bele is vethetjük magunkat, amikor Thaiföld fővárosában járunk.

Szerencsére a programokat teljesen igényeink szerint állíthatjuk össze, utazhatunk minibusszal, de akár tuktukkal is, élvezhetjük egy vacsorahajó vagy kabaré, esetleg klasszikus táncest programjait, de akár az éjszakai piacokat is meglátogathatjuk.

Patpong Bangkok vigalmi negyede Patpong, ahol garantáltan részesei lehetünk az éjszakai életnek – és a legjobb hír, hogy itt mindig biztonságban érezhetjük magunkat. Három vöröslámpás negyed található egyébként a Kelet-Velencéjében: a Nana Plaza, a Soi Cowboy és Patpong, azonban utóbbit azonosítják a szabadosabb éjszakai élet és a prostitúció központjaként.

Népszerűsége az olcsó egyéjszakás kalandok könnyű és olcsó elérhetőségében érhető nyomon. Nem véletlen, hogy rengeteg GoGo klub kínál látványos szex showkat az odaérkezőknek, illetve sok ledér öltözetű lány megfordul az utcákon és a helyi lokálokban. A sztríptiz bárok előtt a hely alkalmazott behívó embere próbál minél több turistát bentre invitálni, de vigyázzunk, mert a kint lévő árlap árai bent sokszor már a duplájára vagy triplájára nöhetnek. Ezeken a helyeken a nyugati turistáknak sokszor igen magas felárral szolgálják fel az italokat. A szex showk bizony nem mindig azt mutatják, amit az ember felfedezni vél, biztosan mindenki hallott már a bangkoki Ladyboyokról, akik igen látványosan tudnak beöltözni nőnek férfiként – sokan ezt a szórakoztatóipar nyújtotta megélhetési lehetőség miatt teszik, többen viszont valóban transzszexuálisok. Pattayában több kabaréban, showban is megtekinthetjük a színpadon ezt a jelenséget – a leghíresebbek az Alcazar és a Tiffany’s. Tipp: A patpongi éjszakai piac – bár vonzónak tűnhet –, de sem kínálatban, sem látványban nem kínál többet, mint más éjszakai vagy nappali thai piac, viszont jelentősen drágább – ezt érdemes mérlegelni, mielőtt betervezzük a programba. Nem titok – és a fentiekből is jól látszik –, hogy Thaiföldön virágzik a szexturizmus, de ha minél kevésbé szeretnénk ezt saját bőrünkön megtapasztalni, akkor érdemes elkerülni Pattayát és Bangkok vöröslámpás negyedeit. Jó alternatíva Phuket vagy az egyéb kisebb szigetek az országban, itt is fogunk találkozni ilyen tevékenységgel, de sokkal szolidabb formában. Emellett még jó ötlet, ha inkább a nappali programokat preferáljuk és okosan döntünk, ha szórakozóhely-választásról van szó.3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page