top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Az evőpálcikák titka

Az alapszabályok A legfontosabb tény az evőpálcikákkal kapcsolatban, hogy azt csak önálló tésztaételekhez kell használni. Rizs alapú ételhez nem illik. Ha választani kell az evőeszközök közül, akkor a kanál az elsődleges, a villa csak a rásegítést szolgálja. Önállóan villával enni csak a rizs nélküli ételeket lehet!

Tehát a mi kés-villa kombinációnk helyett, ott a villa-kanál az elterjedt, méghozzá úgy, hogy a jobb oldalt van a kanál, míg a balon a villa. Szintén érdekesség, hogy kést nem használnak az étkezéshez, csak a főzéshez és előkészítéshez, de feltételezhetően ez nem is fog hiányozni az étkezés közben, mert minden feltálalt fogás falatnyi darabokban érkezik majd elénk. Ha mégis vágni kellene, akkor a rendelkezésünkre álló villát és kanalat vethetjük be aprításra.

Találkozhatunk kézzel fogyasztandó ételekkel is, például a ragadós rizzsel az északi tartományokban, ezt kosarakban tálalva szervírozzák, ilyenkor ujjainkat kell használni az étel szánkhoz vitelére. 5 tipp, amit tartsunk észben, ha Thaiföldön étkezünk - Ne kérjünk pálcát! - A kanalat a bal kézben, a villát pedig a jobban kell tartanunk! - Együnk csak kanállal, a villát ne vegyük be szánkba! - A villát használjuk úgy, mintha itthon késsel ennénk, ezzel segítsük fel az ételt a kanálra! - Az enyhén ragadós rizshez használjuk kezünket evőeszközként!29 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page