Krisztina Váradi
Asztali szokások Thaiföldön – 4 tipp
1. Ételrendelés
Nem úgy kell elképzelni mint hazánkban, itt ez csoportosan zajlik és általában a rangidős hölgyek választanak fogásokat a társaság számára.
2. Az evőeszközök
Jó tudnunk, hogy a kanál az elsődleges evőeszköz, a pálcikákat valójában csak a tésztaételekhez használják, a rizsesekhez nem szokás. A villának nincs nagy szerepe, csak az étel kanálra való segítését tehetjük meg vele. Késre pedig egyáltalán ne is számítsunk, de felesleges is lenne, hiszen mindent falatnyi méretben fogunk megkapni. Azon se lepődjünk meg, ha a ragadós rizst társaink kézzel eszik, kövessük példájukat mi is!
3. A jobb kéz
Amikor olyan étellel találkozunk, amit kézzel szükséges enni, akkor mindenképp figyeljünk arra, hogy azt csak jobb kézzel tegyük, a balt semmiképp se használjuk!
4. Fűszerezés
Bár hazánkban sokszor kóstolás nélkül fűszerezzük az ételeket, amikor elénk kerülnek, Thaiföldön ezt nem érdemes megtennünk, mindenképp együnk néhány falatot, hiszen gazdag, intenzív fűszerezésű ételeket és szószokat kínálnak.
