top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Aokigahara – A holtak erdeje

Aokigahara, vagy ahogyan gyakran ismert: a holtak erdeje, illetve a fák tengere, egy 35 négyzetkilométer nagyságú hegy a Fuji hegy lábánál. Az erdő sötét misztikum lengi be, mely egyrészt köszönhető annak, hogy sűrű és titokzatos, valamint annak, hogy a Golden Gate híd után a második legnépszerűbb hely az öngyilkosok körében.


A legenda szerint az erdőt démonok lakják, és negatív erők uralják, ami miatt a helyiek messziről elkerülik. Ennek ellenére kifejezetten kedvelt a turisták körében, ami köszönhető a számos látványosságnak, mint például a Jég-barlang, vagy a Szél-barlang.


A természeti kincsek mellett az erdő arról híres – vagy inkább hírhedt -, hogy nagyon sok öngyilkos választja tettének helyszínéül. Volt olyan év, amikor majdnem 300 ember próbált véget vetni az életének itt, és volt olyan év is, amikor ez több, mint 100 embernek sikerült is. Az ok, amiért ilyen sokan próbálnak itt öngyilkosságot elkövetni egyrészt az erdőt belengő misztikus titokzatosság, másrészt pedig Macumoto Szeicsó Nami no Tó című regénye. A regény végén a szerelmesek ugyanis ebben az erdőben követnek el öngyilkosságot.


A sok öngyilkossági kísérlet, valamint haláleset miatt évente tartanak bejárást az erdőben, valamint számtalan japán és angol nyelvű táblát helyeztek ki szerte az erdő sűrűjében. Ezeken a táblákon arra buzdítják az elkeseredésükben az erdőbe érkezőket, hogy merjenek segítséget kérni.194 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page